Kindercamping 2022  Superkrachten en fantasy

In het eerste weekend juli 2022 bruiste het weer als vanouds in het park. Zo´n vijftig kinderen lieten zich van hun beste kant zien tijdens het jaarlijks terugkerend event: de Kindercamping. Als vanouds weer met een echt tentje, slapen met elkaar in het parkje. Dit jaar stond de Kindercamping in het teken van superkrachten en fantasy. Daarom waren er hele bijzondere begeleiders: Spiderman, Captain America, Superwoman, Harry Potter, Alice in Wonderland, Malefecent en natuurlijk alle hulpouders.

Het zaterdagspel power en fantasyskills testen

Na het opzetten van de tentjes, kennismaking met de superhelden en uitreiking van t-shirts, petjes en een persoonlijk Flying Card boekje ging het zaterdagspel van start. Met de Flying card om de nek als routebegeleider en stempelkaart, vertrokken de kinderen met hun gekleurde petjes in teams naar de verschillende locaties in en rondom het parkje. De route verliep van park, naar achterpad, naar garage of naar het schoolplein  van De Pijler om daar allerhande opdrachten te volbrengen die te maken hebben met superkrachten en/of fantasie. Dit jaar konden de kinderen hun power en fantasyskills testen. Wie beheerst powerkrachten of is de beste tovenaar? 

De zondag

Het ochtendprogramma kwam goed op gang waarbij om 09.00 uur merendeel van de maagjes voorzien was van allerhande broodjes met beleg. Met weer volop energie begon het laatste maar ook zo creatieve ochtendspel van het elkaar bekladden en uitwissen van verf op de armen. Kinderen met Picasso-achtige taferelen op de armen, rondrennend door het park. De energie was nog niet op. Rond 12.00 was de pret voorbij en sloot de kindercamping haar tentdeuren.

De balans van 2022 kon worden opgemaakt: blije kinderen en ouders. Powermissie 2022 geslaagd!!! 

Kindercamping logo

Veel patat en een rustige nacht

Voor de buikjes konden worden gevuld met energiebronnen, volgde nog een actief ren-je-rot-vragenspel waarin alle teams tegelijk tegen elkaar speelden. Uitgeput en hongerig werd niet snel daarna het eten aangerukt. Dit keer geen schreeuwende meeuwen rondom de tafels maar bekwame hulpouders ter bescherming van het powermaal: patat! De avond werd uiteindelijk afgesloten met een bonte avond en semi-disco. Gevolgd door het avond-slaapritueel in de tentjes, onder toezicht van de nachtwacht van hulpouders bij een knapperend hulpvuurtje in een beschermend vuurvat. Het ‘overlopen’ kon beginnen. De nacht verliep verder rustig waardoor de vroege vogels zondagochtend het ochtendgloren al vroeg inluidde.